уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


    Начало » Новини » Лекция на Изабел Владойу постави началото на платформа за взаимодействие между студентите и бизнеса

Лекция на Изабел Владойу постави началото на платформа за взаимодействие между студентите и бизнеса

По инициатива на студенти от катедра „Политически науки и национална сигурност“ се реализира първият форум, на който представители на бизнеса и работодателите имат възможност да стартират взаимодействие. Платформата дава възможност студентите да получат конкретни знания, а работодателите да заявят конкретните необходимости на своя бизнес. Съорганизатори на събитието са катедра „Политически науки и национална сигурност“, Факултетът по икономически и социални науки, както и факултетските студентски клубове: Клуб на мениджъра, Клуб на политолога и Клуб „Маркетинг“.

Изабел Владойу, първи лектор за платформата, е основател на Американския институт за дипломация и човешки права, ситуиран във Вашингтон и експерт по бизнес етикет. В продължение на 10 години тя работи в областта на неправителствената дипломация, като нейната експертиза е призната от редица международни структури. Изабел Владойу работи за организации като Международния съюз на двустранните търговско-промишлени камари и Обединението за човешки права в столицата Вашингтон. През 2015 г. получава наградата за заслуги в сферата на икономическата дипломация. През 2017 и 2018 г. представлява САЩ в ООН като младежки посланик на Международната среща на върха за човешки права. През 2018 г. е удостоена с наградата за доброволчество на президента на САЩ. В края на 2020 г. издава книгата „Тайни на бизнес етикета: Бързият път към професионален авторитет“. Понастоящем споделя своите знания и опит със студенти.

Със своята лекция Изабел Владойу насочи вниманието на аудиторията към необходимостта от познания за основните принципи на ефективната комуникация и важността на етикета както в дипломатическите отношения, така и в ежедневното общуване. В рамките на Стратегията за интернационализация на образованието в пловдивския университет се предвижда Изабел Владойу да бъде привлечена като лектор по Бизнес етикет и протокол в професионално направление 3.3 Политически науки.

С пълния запис на видеото от лекцията и последващата дискусия може да се запознаете от ТУК.

https://fb.watch/4CuLD9VtT6/

Одобрил: Веселина Балтова; Последна промяна на 2021-04-13 15:37:25
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Телефакс: 032/628 390

Технически проблеми: 032/261 305

БУЛСТАТ: 000455457

Перимед

Перимед лого
2020 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол