уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. Първа ректорска стипендия Студент на годината на ПУ „Паисий Хилендарски“

Първа ректорска стипендия Студент на годината на ПУ „Паисий Хилендарски“

За първи път в 60-годишната история на пловдивската Алма матер се учредява ректорска стипендия „Студент на годината на ПУ „Паисий Хилендарски“. Стипендията е лично дарение на ректора на Пловдивския университет проф. д-р Румен Младенов и е в размер на една ректорска заплата.

Първият носител на стипендията за отличен успех, активна гражданска позиция и принос в издигането на авторитета на ПУ „Паисий Хилендарски“ е Александра Янкова Драгинова, студентка от 4 курс на специалността „Психология“ в Педагогическия факултет.

От 2019 г. Александра е доброволец към фондация „Пловдив 2019“ и БЧК. През 2020 г. става част от екипа на общност „Каузи и начинания“ по проект „Социални иноватори“. Средният успех от следването ѝ до момента е Отличен 5.75. Притежател е на Youth Pass от студентска мобилност по програма Еразъм+ в Университета Магдебург, Германия. Работи като преводач с немски език на свободна практика.

Провокирана от проблемите на социалната изолация, в която неочаквано са въвлечени хора от всички възрасти, Александра създава блога си aleksmind, който продължава да поддържа. Стресът и неговите лица, Плацебо ефектът – мит или реалност, Кратки съвети за психично благополучие по време на карантина са само част от популярните теми, които Александра обсъжда с широката публика. 

Специално внимание Александра отделя и на стреса, на който са подложени родителите, съвместяващи работата от вкъщи с активна грижа за дистанционното обучение на децата си, особено на тези от 1 до 4 клас.

Освен всичко това Александра е от студентите-психолози, обучени да прилагат в практиката си тестовете, разработени в рамките на научното изследване BURNOUT Q.

Освен, че владее езика на Гьоте, Александра има собствен стил на писане с европейски привкус, в което може да се убедите като посетите сайта й https://www.aleksmind.com/about-me/ 

 

 

Одобрил: Веселина Балтова; Последна промяна на 2020-12-07 21:03:52
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Технически проблеми (български оператори): 0 700 20 008

Технически проблеми (чуждестранни оператори): +359 882 282 252

БУЛСТАТ: 000455457

PIC: 999848259

2020 - 2024 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол