уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


    Начало » Новини » Мартин Карбовски представи „Черните пътища на Европа“ в Пловдивския университет

Мартин Карбовски представи „Черните пътища на Европа“ в Пловдивския университет

На 19.10.2020 г. Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ проведе среща с журналиста и писателя Мартин Карбовски. Събитието се организира от Студентския съвет на Университета и премина под знака на дискусия, посветена на второто издание на документалния роман „Черните пътища на Европа“ от Мартин Карбовски, както и на всички вълнуващи студентите и гражданите въпроси.

Журналистът благодари на организаторите за поканата и направи кратък обзор на 3-месечната си обиколка из Европа, отразена в пътеписа му. Книгата разглежда образа на Обединена Европа и мястото на Балканската идея в нея, обясни г-н Карбовски. Авторът сподели мнение, че в България липсват пътешественици и призова младите хора да не се страхуват да отидат там, където никой не ходи, да наблюдават, да изследват. „Излезте, вижте, върнете се и пренесете добрите практики у нас... любовта към родината е постулат, тя не може да бъде компромисна“  – бе посланието на журналиста.

Къде можем да говорим свободно? Разделено ли е общестото ни? Виждате ли промяна? Има ли панацея за проблемите на българската действителност? Тези и подобни въпроси прозвучаха от страна на публиката и провокираха Карбовски да отправи молба към младите хора да гласуват, да изразяват свободно мнението си, да осъзнаят, че с думите и действията си, предначертават житейския си път.

Срещата в Пловдив приключи с раздаване на автографи и неформални разговори с автора.

 

Одобрил: Веселина Балтова; Последна промяна на 2020-10-20 10:52:05
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Телефакс: 032/628 390

Технически проблеми: 032/261 305

БУЛСТАТ: 000455457

Перимед

Перимед лого
2020 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол