уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


    Начало » Новини » Пловдивският университет посрещна чуждестранни студенти от седем страни

Пловдивският университет посрещна чуждестранни студенти от седем страни

На 27.09.2020 г. ПУ „Паисий Хилендарски“ стана домакин на срещата на представителите на ESN-Пловдив с чуждестранните студенти от Медицинския университет, Пловдивския университет и Аграрния университет, които ще се обучават по програма „Еразъм+“ в града през академичната 2020/2021 година.

Erasmus Student Network (ESN) е най-голямата студентска доброволческа асоциация в Европа. Тя подпомага пристигащите на академичен обмен студенти, като се опитва да направи техния престой по-лесен и по-приятен. Организацията работи на принципа “Students helping students” и включва млади, активни хора, които желаят да се развиват, могат да поемат отговорност и обичат да се забавляват.

На събитието Еразъм-студентите от Испания, Италия, Франция, Португалия, Белгия, Полша и Турция се запознаха един с друг, научиха за структурата и основните функции на ESN, намериха отговори на вълнуващите ги въпроси и получиха информация за предстоящи събития, организирани от доброволците: посещения на музеите в Пловдив, многобройни партита, вечери на националната кухня, различни игри и екскурзии в страната и чужбина, целящи по-бързото и безпроблемно социално интегриране и адаптация към новия начин на живот.

Заместник-ректорът по международно сътрудничество на Пловдивския университет, доц. д-р Надя Чернева, приветства студентите и им пожела здраве, успех и незабравими спомени от месеците, прекарани в Пловдив.

Одобрил: Веселина Балтова; Последна промяна на 2020-09-29 06:58:14
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Телефакс: 032/628 390

Технически проблеми: 032/261 305

БУЛСТАТ: 000455457

Перимед

Перимед лого
2020 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол