уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. Студент от Юридическия факултет отличен с приз на международно състезание

Студент от Юридическия факултет отличен с приз на международно състезание

Представителен отбор на Юридическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" участва в лятно училище и състезание по Международно хуманитарно право, организирани от Истанбулския институт по Международно право, Международния комитет на Червения кръст и Турски Червен полумесец - Kirimli Dr. Aziz Bey International Humanitarian Law Moot Court Competition & Advanced Summer School.

Лятното училище и състезанието са предназначени за студенти по право и се провеждат изцяло във виртуална среда. Отборът на ЮФ на ПУ в състав: Тодор Рогошев, Виктория Стоянова и Франческо Ночев е единственият български отбор, който е допуснат за участие в събитието. Студентите са членове на Клуба по МХП към Юридическия факултет на ПУ, а участието им е подкрепено от Българския Червен кръст и Регионалната делегация на Международния комитет на Червения кръст в Белград като част от усилията за разпространение и промоция на нормите на МХП.

В периода 7-11 септември 2020 г. се проведе същинското състезание. Темите на състезанието включваха редица проблеми - употреба на автономни оръжия, окупация, военнопленници и защита на медицинските лица по време на въоръжени конфликти. Отборът на Пловдивския университет се представи отлично, достигайки до полуфинали, а един от членовете му - Тодор Рогошев, беше отличен с приза за най-добър говорител.

Състезанието бе предшествано от няколко седмици онлайн лекции на високо ниво с представители на Международния комитет на Червения кръст и много други авторитетни лектори.

 

Одобрил: Веселина Балтова; Последна промяна на 2020-09-18 14:24:52
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Технически проблеми (български оператори): 0 700 20 008

Технически проблеми (чуждестранни оператори): +359 882 282 252

БУЛСТАТ: 000455457

PIC: 999848259

2020 - 2024 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол