уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


    Начало » Новини » Филологическият факултет чества 24-ти май виртуално

Филологическият факултет чества 24-ти май виртуално

Предвид нетрадиционната обстановка ръководството на Филологическият факултет на пловдивската Алма матер се погрижи за празничното настроение на академичната общност, като подготви видеоматериал, посветен на 24 май. Видеото намери място и в новата рубрика VIVAT ACADEMIA.

Разчитаме на тях, на младите, които пренасят в бъднините културно-историческото ни наследство – така проф. д.ф.н. Христина Тончева поздрави в словото си студентите на Университета от името на колегите си филолози. Видеообръщението на проф. Тончева, с пълния текст на словото, може да намерите на специализирания сайт на Филологическия факултет: http://slovo.uni-plovdiv.net/

Докторанти и студенти на Пловдивския университет от Италия, Германия, Полша, Сърбия и Чехия – Мартина Рицоло, Йонатан Валтер, Йелена Павлович, Михал Янкович и Якуб Микулецки, обогатиха палитрата от поздравления към академичната общност.

От името на Студентския съвет се включиха Теодора Цонева и Виктория Палигорова.

Талантливите изпълнения на учениците Имануел-Ари Капон и Моис Ашер Капон и четвъртокурсниците от специалността „Актьорство за драматичен театър“ в Педагогическия факултет – Радостина Велкова и Стефан Мараджиев, допринесоха за празничния дух с рецитали на популярни български стихове.

Честит празник на буквите!

 

Одобрил: Веселина Балтова; Последна промяна на 2020-05-24 07:34:28
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Телефакс: 032/628 390

Технически проблеми: 032/261 305

БУЛСТАТ: 000455457

Перимед

Перимед лого
2020 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол