уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


    Начало » Новини » Абсолвентите филолози получиха дипломите си

Абсолвентите филолози получиха дипломите си

Филологическият факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ връчи дипломите на Випуск 2019. Дипломираха се 410 абсолвенти, отличниците са 60. Организаторите избраха за тематичен фокус на церемонията – хуманитаристиката като носител на хуманността.

При откривнето на форума доц. д-р Елена Гетова, зам.-декан на Филологическия факултет и водещ на промоцията, призова абсолвентите да пазят човешкото лице на хуманитарното знание.

Глад за успех, жажда за знания и удовлетвореност от избраната професия пожела на дипломираните бакалаври и магистри доц. д-р Мария Стоянова, зам.-ректор по учебната дейност на ПУ „Паисий Хилендарски“.

„Запазете любовта към филологията и хуманитаристиката, към четенето на книги. Смело срещу стихиите!...“, каза в словото си доц. д.ф.н. Константин Куцаров, декан на Филологическия факултет. Деканът призова младите филолози да бъдат горди, че завършват този факултет, който им е дал богат спектър от знания и компетентности.

Писателят Христо Карастоянов, автор на 26 книги – белетристика, публицистика и поезия, носител на редица литературни награди, апелира към абсолвентите да пазят словото като човешкото лице на красотата. Христо Карастоянов е възпитаник на Пловдивския университет, а присъствието му на церемонията продължи създадената традиция в този форум да участват известни личности, завършили Филологическия факултет.

 „Само хуманитаристиката пречупва света през своята призма и показва другото му лице. В модерното общество интерпретацията е ключова за личностното развитие на всеки от нас“, сподели в приветствието от името на Випуск 2019 Адела Геворгян, отличник от специалността „Английски език и методика“.

Галилеевата клетва произнесе абсолвентът Илия Димитров от „Българска филология“ и познат автор в пловдивската журналистика.

Telus International Europe – най-големият работодател в оутсорсинг сектора в България, и тази година осигури наградите за отличниците. Да стартират професионалния си път в международната компания, дипломираните филолози покани г-жа Бела Йончева – представител на Telus International Europe. Г-жа Йончева отличи абсолвентката Николета Георгиева от „Английски език и управление в бизнеса“ за високата ѝ мотивация и познания.

Популярни песни прозвучаха от хор „Детска китка“. Вокалните изпълнения допринесоха за още по-силното естетическо въздействие на официалния форум.

 

Одобрил: Веселина Балтова; Последна промяна на 2020-03-07 15:21:19
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Телефакс: 032/628 390

Технически проблеми: 032/261 305

БУЛСТАТ: 000455457

Перимед

Перимед лого
2020 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол