уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. Microsoft търси най-добрите университетски екипи

Microsoft търси най-добрите университетски екипи

Microsoft търси най-добрите университетски екипи, които подобряват образованието с технологии

Отбори от България могат да се състезават за участие в международния обучителен лагер „AI Bootcamp“ в Будапеща

 

Microsoft набира участници за конкурса „The next AI Guardians” през 2020 г.  България e в списъка на страните, в които се предлага възможност на местни преподаватели от университетите, научни изследователи и техни студенти да покажат как чрез изкуствен интелект (Artificial Intelligence – AI) може да се подобри образованието. Желаещите могат да се включат, като кандидатстват до 25 януари на страницата тук:

https://www.microsoftevents.com/profile/form/index.cfm?PKformID=0x8373643abcd

Конкурсът е отворен за участие в над 25 държави, сред които и България. Поканени са да се включат екипи от 1 изследовател и до 4-ма студенти, които вярват, че могат да покажат следващата голяма идея, с която ще се промени бъдещето на образованието чрез изкуствен интелект.

„The next AI Guardians” е страхотна възможност за всички университетски екипи да използват потенциала си и най-новите технологии. По време на състезанието всеки, който се включи, ще може да се учи и да обменя съвети с някои от водещите професионалисти в сферата на изкуствения интелект.

„Все повече училищата, университети, изследователски лаборатории и други образователни институции се трансформират и променят чрез интелигентни системи и решения, които помагат на хората да учат и постигат поставените си цели“, каза Албена Спасова, която отговаря за образователните инициативи на Microsoft в 24 държави в Централна и Източна Европа.

Ето и етапите на провеждане на конкурса.

Стъпка 1:

Време е да съберете отбора си. Microsoft препоръчва да имате до 4-ма студенти и един изследовател. Ако е възможно – и университетски лектор, който да се включи, за да ги напътства. Регистрирайте се като отбор. След това качете 2-3-минутно видео за задвижвано от изкуствен интелект решение, което може да подпомогне образованието. Срок: 25 януари 2020 г.

Стъпка 2:

След като бъдат обявени избраните отбори, на 31 януари 2020 г. те ще трябва да приложат идеята си на практика. През този етап всеки екип ще се възползва от технологично и бизнес менторство, подкрепено от Microsoft. Напътстван от своя ментор, всеки квалифициран отбор ще има консултации в Microsoft Teams, за да подобри концепцията си и да доведе своето демо до финала.

Стъпка 3:

В периода 30 март – 03 април всички квалифицирани отбори ще представят концепцията си чрез Teams. Най-добрите пет екипа ще достигнат до финала. Отборите победители ще бъдат обявени на 08 април 2020 г. от жури. Те ще бъдат поканени на „AI Bootcamp” в Будапеща.

Стъпка 4:

До 26 май отборите финалисти ще трябва да усъвършенстват всеки отделен детайл от проекта си и да се научат как да представят концепцията си пред публиката – водещи експерти в сферата. Финалната церемония на „The next AI Guardians“ ще се състои между 27 и 29 май в „AI Bootcamp“ в Будапеща. Там ще се избере най-добрата идея с потенциал да подобри образованието на следващото поколение.

На страницата за регистрация са сроковете за участие в състезанието, критериите на журито и подробности за ресурсите, които могат да се използват. Още информация ще бъде споделена на Facebook страницата Microsoft AI Bootcamps и в профила в Instagram: Microsoft AI Bootcamps.

 

За повече информация може да се свържете с:

Acta Verba: v-nadimi@microsoft.com, v-gelaza@microsoft.com 

Microsoft | CEE Multi-Country | ceemcpress@microsoft.com

Одобрил: Веселина Балтова; Валидност до: 2020-01-25; Последна промяна на 2020-01-20 09:51:59
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Технически проблеми (български оператори): 0 700 20 008

Технически проблеми (чуждестранни оператори): +359 882 282 252

БУЛСТАТ: 000455457

PIC: 999848259

2020 - 2024 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол