уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. Президентът на Асоциацията на корейските журналисти изнесе лекция в ПУ на тема "Робот-журналистика"

Президентът на Асоциацията на корейските журналисти изнесе лекция в ПУ на тема "Робот-журналистика"

На 19.11.2019, в зала „Компас” на ПУ "Паисий Хилендарски", президентът на АКЖ (Асоциацията на корейските журналисти) г-н Кю-Сонг Джонг изнесе публична лекция на тема "Робот-журналистика" пред студентите изучаващи корейски език.

Събитието бе открито с изпълнение на националния химн на Република Корея от страна на студентите от специалност „Български и корейски език”  и „Английски и корейски език”, след което зам.-деканът на Филологическия факултет доц. Елена Гетова и д-р Джеймс Канг, преподавател по корейски език, изнесоха приветствено слово и изразиха почитта си към г-н Джонг, който е за първи път на посещение в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

Основният фокус на срещата представляваше актуална за нашето съвремие тема - мястото на човека в свят на изключително бързо развиващи се технологии. Презентацията предизвика оживена дискусия сред студентите относно това дали роботите биха изместили човека в определени професии и конкретно в сферата на журналистиката и дали машините биха били по-акуратни и бързи в изпълнението на определени задачи, като например написване на статия за регистрирано земетресение.

Г-н Джонг посещава за четвърти път България, но за първи път е гост-лектор в Пловдивския университет. В края на лекцията той сподели, че би се радвал отново да дойде на посещение и подари на всеки един от студентите книгоразделител с пожелание да бъдат все така усърдни в изучаването на корейски език.

Одобрил: Веселина Балтова; Последна промяна на 2019-11-26 12:51:54
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Технически проблеми (български оператори): 0 700 20 008

Технически проблеми (чуждестранни оператори): +359 882 282 252

БУЛСТАТ: 000455457

PIC: 999848259

2020 - 2024 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол