уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. Симпозиум на тема „Социални компетенции, креативност и благополучие“

Симпозиум на тема „Социални компетенции, креативност и благополучие“

Mеждународен интердисциплинарен симпозиум на тема

„Социални компетенции, креативност и благополучие“

Педагогическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ бе организатор и домакин на международен интердисциплинарен симпозиум на тема „Социални компетенции, креативност и благополучие“, който се проведе от 3-ти до 5-ти юни, 2015г., в хотел Санкт Петербург. Тържественото откриване на симпозиума се състоя на 3 юни, сряда, от 13.00ч. в зала „Пълдин“.

Сред официалните гости, които отправиха поздравителни адреси към организаторите и участниците, бяха заместник министърът на образованието и науката Ваня Кастрева, заместник ректорът на Пловдивския университет доц. д-р Мария Стоянова, както и десетки ръководители и представители на институции и организации в областта на образованието и социалното подпомагане на хората с увреждания.

Симпозиумът започна с пленарни доклади на Професор Дейвид Браун от Nottingham Trent University, професор Румен Стаматов от Пловдивския университет, Карел ван Исакер от мениджърската компания PhoenixKM BVBA, Белгия, професор Манфред Претис от Social Innovative Network, Австрия, доктор Сюзан Аткинсън и доктор Ник Мичъл от Университета в Лиидс, Великобритания.

Основната цел на научното събитие бе насочена към улесняване на диалога между изследователи, преподаватели от ВУ, експерти и специалисти от практиката в различни области, както и предоставяне на възможности за презентация и обсъждане на научни открития, иновативни решения, нови подходи и успешни практики в развитието на социалните компетентности и творческите умения за подобряване на благополучието на младите хора и хората с увреждания.

В програмата на Симпозиума бяха включени две основни теми за обсъждане:

  • Творчество, иновативни технологии и социални предизвикателства към младите хора и хората с увреждания.
  • Развитие на социална компетентност и подобряване на благополучието на младите хора и хората с увреждания посредством съвременни технологии за учене и обучение.

В симпозиума участваха 55 представители на академичната общност и практици от Австрия, Литва, Великобритания, Сърбия, Белгия, Полша и Колумбия.

На организираните уъркшопи бяха демонстрирани специално разработени електронни обучителни игри за развитие на социални компетенции и креативност, както и други практически наръчници и упражнения в помощ на преподавателите и специалистите, които работят с деца и младежи със специални образователни потребности. Електронните игри за развитие на социалните компетентности са създадени за първи път в Европа за компютри и мобилни устройства.

 Галерия:

  
 
   
Одобрил: доц. д-р Юрий Янакиев; Последна промяна на 2015-06-09 17:09:45
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Технически проблеми (български оператори): 0 700 20 008

Технически проблеми (чуждестранни оператори): +359 882 282 252

БУЛСТАТ: 000455457

PIC: 999848259

2020 - 2024 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол