уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. Стипендии за обучение и научен престой на високо ниво във Франция

Стипендии за обучение и научен престой на високо ниво във Франция

На 16 октомври 2023 година в 6 аудитория се проведе среща на студенти и докторанти от специалности с френски и английски език в ПУ „Паисий Хилендарски“ с френския аташе по научно и университетско сътрудничество г-н Арно Боберо и г-жа Бисера Коларова от Френския институт, които представиха възможностите за обучение и научен престой във Франция.

Г-жа Коларова запозна аудиторията със стипендиите, подпомагащи обучението на студенти в различните степени на висше образование: бакалавър, магистър и  докторантура под двойно научно ръководство. Тя представи на вниманието на присъстващите и възможностите за още един вид стипендия по програма «France Excellence Europa», насочена към студенти от Европейския съюз, франкофони и владеещи английски език, на възраст между 18 и 26 години, за отлични академични постижения.

Вниманието на участниците беше привлечено от предоставената информация за предоставянето на стипендии по програма „Научен престой на високо ниво“ за краткосрочен престой във Франция, ориентирани към докторанти и млади научни работници, както и към утвърдени преподаватели и изследователи.

Към презентацията на г-жа Коларова се присъедини и г-н Боберо, а студентите имаха възможност да зададат конкретни въпроси, на които те отговориха подробно, като посочиха и сайтове, на които може да бъде намерена полезна информация.

В Заседателната зала на Ректората се състоя и среща-разговор с г-н Арно Боберо и представители на университетското ръководство в лицето на проф. д-р Пламен Стоянов, доц. д-р Борян Янев – заместник-ректори на ПУ „Паисий Хилендарски“, проф. д-р Люба Панайотова, председател на Контролния съвет, доц. д-р Майя Тименова, преподавател по френска литература, и Димитър Карамитев, експерт в отдел „Международно сътрудничество“. Обсъдени бяха възможности за академичен обмен, мобилности и научно сътрудничество на Университета с френски културно-образователни институции.

Всички снимки от събитието в ГАЛЕРИЯ.

Последна промяна на 2023-10-17 22:03:57
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Технически проблеми (български оператори): 0 700 20 008

Технически проблеми (чуждестранни оператори): +359 882 282 252

БУЛСТАТ: 000455457

PIC: 999848259

2020 - 2024 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол