уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. 60 водещи работодателски организации се срещнаха със студенти в ПУ „Паисий Хилендарски“

60 водещи работодателски организации се срещнаха със студенти в ПУ „Паисий Хилендарски“

На 15 март в Нова сграда на ПУ "Паисий Хилендарски" се проведе форумът "Ден на кариерата", организиран от Университетски център за кариерно развитие и Студентски съвет на Пловдивски университет.

60 водещи работодателски организации от секторите: финанси, човешки ресурси, полиция, информационни технологии, туризъм, социални дейности, икономика и обслужване на клиенти презентираха стажантските си програми, практики и свободни работни позиции, както и възможностите за кариерно развитие на студенти.

Водещ на церемонията по откриването беше проф. д.п.н. Дора Левтерова, директор на Центъра за кариерно развитие на ПУ „Паисий Хилендарски“, а приветствия към студентите отправиха Ректорът на ПУ проф. д-р Румен Младенов, заместник-кметът на Община Пловдив с ресор “Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков и Роберто Санторели – председател на Асоциацията на италианските предприемачи в България „Конфиндустрия България“. Сред гостите на форума бяха и Костадин Димитров - кмет на район "Тракия", проф. д-р Теменужка Йовчева – зам.-ректор на ПУ с ресор „Научноизследователска и издателска дейност“, проф. д-р Антон Илиев – зам.-ректор „Информационна инфраструктура и акредитационни процедури“, преподаватели и студенти от различните факултети.

Освен на фирмените щандове в централното фоайе на сградата, работодателите имаха възможност да се срещнат със студенти и в няколко аудитории. В 122-а аудитория Областна дирекция на Полицията запозна всички, проявили интерес, с кандидатстването за работа в МВР, видовете конкурси за набиране на кадри, процедури и кариерно развитие в силовата структура. Пак там, представителите на куриeрска фирма „Еконт“ запознаха студентите с възможностите за стажове и работни места в компанията.

В Деня на кариерата се включиха още Тракийският туристически район и Съвет по туризъм - Пловдив, които представиха възможностите за работа в сферата на туризма. Асоциацията на българските училища в чужбина презентира студентските практики в българските училища в чужбина, а „Конфиндустрия България“ обясни на студентите всичко за работните места и стажове в италианския бизнес.

Студентите, които взеха участие в Деня на кариерата, получиха информация от „първа ръка“ за спецификата на отделни професии и предлагани работни места и се запознаха на място с изискваните компетентности за заемане на съответните длъжности. Те имаха възможност да се срещнат и със специалисти по подбор на персонал, да проведат интервюта на място за започване на работа или на стажове, както и да се презентират по най-добрия начин пред потенциалните си работодатели.


 

Последна промяна на 2023-03-16 14:07:29
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Технически проблеми (български оператори): 0 700 20 008

Технически проблеми (чуждестранни оператори): +359 882 282 252

БУЛСТАТ: 000455457

PIC: 999848259

скрол