уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. Пловдивският университет посрещна чуждестранни студенти от девет страни

Пловдивският университет посрещна чуждестранни студенти от девет страни

На 24 септември 2021 година Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ посрещна 18 чуждестранни студенти по програма „Еразъм+“. Заместник-ректорът по международно сътрудничество – доц. д-р Надя Чернева приветства студентите и им пожела здраве, успехи и незабравими моменти в Пловдив.

В презентацията си Кристина Петкова, доброволец по програма „Еразъм+“ , запозна студентите с историята, структурата и дейността на университета, както и с условията и предимствата на студентското ежедневие и обучение, с акцент върху практическата им ориентация и адаптация към новата културно-образователна среда.

На срещата присъстваха факултетни координатори и представители на различните факултети, които обсъдиха със студентите предстоящотото им обучение.

Следобедните часове бяха посветена на обиколка и разглеждане на различни сгради, библиотеки и центрове на университета.

На следващия ден се състоя традиционната разходка, представяща културно-историческото наследство на древния град. Новите Еразъм студенти посетиха Античния театър и Етнографския музей. Запознаха се отблизо с българския бит и традиции. Творческата атмосфера на Капана стана кулминация в обиколката на забележителностите на града.

Първата половина на следващия ден беше посветена на Бачковския манастир, където  чуждестранните студенти посетиха църквата и музея на светата обител.

В рамките на същия ден Пловдивският университет отново стана домакин на срещата на представителите на ESN-Пловдив с чуждестранните студенти от Медицинския университет, Пловдивския университет и Аграрния университет, които ще се обучават по програма „Еразъм+“ в града през академичната 2021/2022 година.

Erasmus Student Network (ESN) е най-голямата студентска доброволческа асоциация в Европа. Тя подпомага пристигащите на академичен обмен студенти, като се опитва да направи техния престой по-лесен и по-приятен. Организацията работи на принципа “Students helping students” и включва млади, активни хора, които желаят да се развиват, могат да поемат отговорност и обичат да се забавляват.

В непринудена приятелска атмосфера студентите бяха запознати със структурата и основните функции на ESN, получиха информация за предстоящите събития, организирани от асоциацията.

Емоциите от видяното и споделеното бяха запечатани на многобройни фотографии.

Одобрил: доц. д-р Надя Чернева; Последна промяна на 2021-10-01 14:48:37
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Технически проблеми (български оператори): 0 700 20 008

Технически проблеми (чуждестранни оператори): +359 882 282 252

БУЛСТАТ: 000455457

PIC: 999848259

2020 - 2024 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол