уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. Конкурс за преподаватели и студенти "Наградите на БАИТ за 2019 г."

Конкурс за преподаватели и студенти "Наградите на БАИТ за 2019 г."

ПОКАНА към преподаватели и студенти да се включат в конкурса Наградите на БАИТ за 2019 г. за значим принос за развитието на информационните и комуникационни технологии.

По традиция кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.


Преподавателите и студентите имат възможност да кандидатстват в две от категориите – Образователна награда и Младежка награда.

Регистрацията е безплатна!

 

Образователната награда се присъжда за учебна програма, курс, обучителна инициатива за подготовка на кадри за нуждите на ИКТ или за създаден и внедрен ИКТ продукт за нуждите на образованието. Могат да се включат също така и преподаватели, които използват по иновативен начин ИКТ в учебните занятия, както и специалисти, които инвестират в ИКТ образование като помощник-учители.

В категорията „Младежка награда“ могат да участват студенти и ученици, самостоятелно или в екип, които се обучават в българско учебно заведение и имат създадена собствена разработка/продукт въз основа на ИКТ.

Победителите досега в категорията са: Енчо Шахънов /ученик/, 2017 - Илиян Кордев /ученик/, 2016 – Звездин Бесарабов /ученик/, 2015 – ИКТ клуб с проекта „Умна ръкавица“ – Valkyrie, 2014 - Иван Атанасов от Университета по библиотекознание и информационни технологии; 2013 – екип от МГУ и Десислав Кузманов от ТУ София; 2012 – Денислав Лефтеров от ПУ и Здравко Велинов от ТУ София; 2011 – екип от МГУ.

 

Тази година ще бъдат връчени награди в 8 категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистически принос, Публична администрация, Start Up Компания, Успешен български ИКТ продукт/услуга, Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика и Награда за специален принос.

Победителите във всяка категория ще получат ваучер от Сиела Норма, за чиято стойност могат да закупят книги в книжарници Сиела. Ардес Информационни Технологии (Ardes.bg) ще осигурят на наградените електронни устройства.

СуперХостинг.БГ ще предостави на победителя във всяка една категория хостинг и домейн за една година.

Отличените в конкурса ще получат и Acronis True Image 2020 – персонално решение за киберзащита, предоставено от Акронис България.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2020 г. Датата и мястото ще бъдат посочени допълнително.

 

Краен срок за регистрация за участие: до 24.00 ч. на 13 януари 2020 г.

Регистрационната форма и регламентът на конкурса са публикувани на сайта на Наградите.

 

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2019 г. се провеждат с подкрепата на:

Златни спонсори: Поликомп и Кауфланд Сървис

Сребърни спонсори: ДАТЕКС, Електронен подпис B-Trust, Суперхостинг.БГ и Акронис България

Бронзови спонсори: Сиела Норма, Ардес Информационни Технологии (Ardes.bg) и Sofia Airport Center

В партньорство с: БТА, БНР, Bloomberg TV Bulgaria, TechNews, ICT Media, Computerworld, CIO, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Национално сдружение на общините в Република България, Eleven, бгПРЕДПРИЕМАЧ, Sofia Tech Park, b2b Media, Национален център за безопасен интернет, Innovation Starter, Junior Achievement България, Pixel Media, Българска стартъп асоциация, Инженер.bg и ДигиталнаИндустрия.bg.

Одобрил: Веселина Балтова; Валидност до: 2019-01-14; Последна промяна на 2019-12-16 10:27:26
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Технически проблеми (български оператори): 0 700 20 008

Технически проблеми (чуждестранни оператори): +359 882 282 252

БУЛСТАТ: 000455457

PIC: 999848259

2020 - 2024 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол