уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. Проф. д-р Румен Младенов връчи наградите на победителите в Конкурса за най-добър старт-ъп проект на ПУ

Проф. д-р Румен Младенов връчи наградите на победителите в Конкурса за най-добър старт-ъп проект на ПУ

Сезон 2 на Start-up Academy и Конкурс за най-добър старт-ъп проект на ПУ завършиха с успех! Всички участници, допуснати до финалния етап на конкурса, представиха и защитиха своите проекти. Откроиха се много креативни идеи за бизнес, а журито и публиката дадоха своите ценни насоки и препоръки.

Второто издание на конкурса спечели Мартин Тотев. Студентът от специалност „Информатика“ грабна първото място с разработката си Anti-tremor glove – ръкавица, с която ще помогне на хора с неврологични проблеми да се справят с ежедневните си трудности свързани тремори на ръцете. Второ място в надпреварата спечели идея за услуга в сферата на киберсигурността на Румяна Валджева, а трето място журито присъди на Мария Попова, която представи своя разработка на дрон, който да се използва за почистване на водни площи. Ректорът на ПУ „Паисий Хиелндарски“ проф. д-р Румен Младенов, под чиито патронаж се провежда конкурса, награди победителите. Виктория Палигорова, председател на Студентски съвет към ПУ "Паисий Хилендарски" връчи на победителя ваучер за парична награда, осигурена от съвета. Компаниите, спонсори на събитието, раздадоха специални награди и подаръци на всички, които представиха своите проекти на финала.

Снимки от събитията на целия Сезон 2 на Start-up Academy и финалния етап на презентиране на участниците в конкурса и награждаване в ГАЛЕРИЯ.

Start-up Academy е платформа към Офиса за технологичен трансфер на ПУ „Паисий Хилендарски“, която цели да подпомага предприемачи при стартиране на техния бизнес проект. След успеха на "Най-добър старт-ъп проект на ПУ" през 2022г., организаторите стартираха второ издание на конкурса през 2023 година, с което преподаватели, студенти и докторанти от университета получиха възможност да представят своята иновативна идея и да разработят старт-ъп проект, за да открият начин да печелят от своите разработки. Програмата на форума, наситена с разнообразни мероприятия, съдейства за създаването на предприемаческа култура и умения сред студенти и преподаватели. Конкурсът се провежда под патронажа на Ректора на ПУ „Паисий Хилендарски“ – проф. д-р Румен Младенов.

Предстои Сезон 3 на Start-up Academy и ново издание на конкурса!

Повече информация за конкурса и как да се включите в него може да намерите в сайта:

https://startup.uni-plovdiv.bg/

Лекциите от Сезон 2 са достъпни на: Светът на предприемача / Сезон 2 - YouTube

Съорганизатори на конкурса заедно с Technology Transfer Office - TTO са: ПУ "Паисий Хилендарски", Студентски съвет ПУ "Паисий Хилендарски" и Клуб на мениджъра.

 

 

Последна промяна на 2023-11-13 14:11:34
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Технически проблеми (български оператори): 0 700 20 008

Технически проблеми (чуждестранни оператори): +359 882 282 252

БУЛСТАТ: 000455457

PIC: 999848259

2020 - 2024 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол