web accessibility bulgarian flag english flag

Визитка

 


Педагогическият факултетът е създаден през 1984 година. Разположен е в пететажен корпус на модерната нова университетска сграда, намираща се на бул. “България” 236. Педагогическият факултет е авторитетен център за научни изследвания и подготовка на висококвалифицирани специалисти в областта на педагогиката, психологията и изкуствата. В него се обучават 3000 студенти по 13 специалности в бакалавърска степен и 25 в магистърска степен, от които 1200 се обучават редовно, включително и 20 чужденци. Педагогическият факултет обучава студенти от Гърция, Турция, Германия, Молдова, Великобритания, Македония, Кувейт.

Преподавателите в Педагогическия факултет са повече от 120, като половината от тях са хабилитирани (професори и доценти), а две трети са с научни степени (доктори и доктори на науките). Голяма част от научните кадри са специализирали в авторитетни чуждестранни научни институти и университети. Педагогическият факултет разполага с голяма специализирана библиотека, секция за обучение по английски език, три учебни компютърни зали, зала за постоянен свободен достъп до Интернет, видеозала, съвременни семинарни зали, аудитории и аули, представителна заседателна зала. Факултетът презентира специализиран сайт на български и локална компютърна мрежа. Към факултета съществува Център за кариерно развитие. Функционират Център по образователен мениджмънт, Център за психолого-педагогическа диагностика, Център по арттерапия.

Факултетът партнира с университети в Амстердам (Нидерландия), Малмо (Швеция), Сан Диего (САЩ), Скопие, Щип (Македония), Загреб (Хърватска), Истанбул (Турция), с Единбург университет, Роехим университет, Брадфорд колеж (Великобритания), Авейро (Португалия), Янина университет, Родос университет (Гърция), Йерусалим (Израел) и др. Студенти на факултета имат възможност да се обучават за определен период (един или два семестъра) в сходни специалности в университетите на Париж, Лион, Лил, Гент, Бремен, Гьотинген, Флоренция, Венеция.
Последна промяна на 07 Май 2014