уеб достъпен сайт български език английски език
    Начало » Събития » Научно-приложен форум „Дронове и сигурност"

Научно-приложен форум „Дронове и сигурност"

Катедра "Политически науки и национална сигурност", към Факултета по икономически и социални науки на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, ви кани да присъствате на 13.05.2021 г. от 12:00 ч. в Спортна зала на ПУ, бул. България 236А Пловдив, където ще се проведе Научно-приложен форум „Дронове и сигурност"

Първата част на научно-приложния форум е предвидена за теоретични постановки, които ще бъдат изложени с кратки, но интересни презентации. В тях ще се разгледат нови моменти при масовата употреба на дронове. Темите включват „Виртуално физическо пространство – архитектура и приложения“, „Законодателство и регулации“, „Сигурност“. Сред участниците е експертът по киберсигурност Орен Елимелех, който е консултант на правителството на Израел и ръководител на звено „Киберсигурност и информационна сигурност“ в Министерството на транспорта и пътната сигурност на своята държава.

Във форума участва ръководителят на лаборатория „Образователният портал на Центъра за електронно обучение (DeLC)“ проф. д-р Станимир Стоянов от Катедра „Компютърни системи“ на Факултета по математика и информатика в ПУ. Той е специалист по контекстно-зависими и адаптивни софтуерни архитектури, интелигентни агенти, електронни услуги, електронно обучение.

Участници в научно-приложния форум са юристът Антон Пулийски, председателстващ асоциация „Обединено дрон общество“ и управляващ проекта „Дрон Арена“, адвокатът и консултант по защита на личните данни Диана Хаджиева, експертът по пилотиране и състезание с дронове към „Модел клуб – Пловдив“ Васил Стоев.

Практическите демонстрации са втората част на научно-приложния форум. Началото им е в 14 часа. Предвидени са майсторски управления на различни видове дронове – мини и микро, интелигентни, състезателни. Организаторите са подготвили определени демонстрации да бъдат направени на закрито и на открито.

Моля заявете вашето присъствие чрез регистрационната форма:

https://meetfisn.uni-plovdiv.bg/pnns/drons_and_security/

 

Валидност до: 2021-05-14; Одобрил: Веселина Балтова; Последна промяна на 2021-05-12 12:29:58
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Телефакс: 032/628 390

Технически проблеми: 032/261 305

БУЛСТАТ: 000455457

Перимед

Перимед лого
2020 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол