уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. Кампания по залесяване на Пловдивския университет

Кампания по залесяване на Пловдивския университет

В навечерието на Цветница Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ стартира кампания по залесяване на свободни площи и създаване на споделени пространства на открито на територията около всички сгради на университета и неговите филиали.

На 24 април 2021 г. всеки факултет и филиал на университета посади свое дърво, като част от университетската символика в оформянето на алея на чинарите в свободната зелена зона между новата спортна зала, Новата сграда и зоната на общежитията. Студенти и преподаватели се включиха в залесяването.

Кампанията е част от плана за отбелязване на 60-годишнината на пловдивската Алма матер и ще продължи с привличане на партньорски институции, които да се включат в каузата за опазване и облагородяване на природната среда.

 

 

Студентите, обединени от Студентски съвет, залесиха тревната площ на запад от корпусите на общежитията. Така те се присъединиха към младите хора на България, подкрепящи  възникналата през 2020 г. президентската инициатива „Да засадим дърво, да възродим българската гора“, която е ежегодна и се провежда два пъти годишно – през пролетта и през есента в различни части на страната.

Основна нейна цел е възстановяване площта на горските територии в страната с доброволен труд чрез залесяване с характерните за всеки район дървесни видове, озеленяване на съществуващи и създаване на нови паркови пространства с доброволния труд на ученици, студенти и млади учени за съхраняване на климатичните дадености на страната.

 

Снимки от залесяването можете да разгледате в галерията на университета: ГАЛЕРИЯ

Видео от залесяването:

Одобрил: Веселина Балтова; Последна промяна на 2021-04-29 13:29:11
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Технически проблеми (български оператори): 0 700 20 008

Технически проблеми (чуждестранни оператори): +359 882 282 252

БУЛСТАТ: 000455457

PIC: 999848259

2020 - 2024 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол