уеб достъпен сайт български език английски език

Водещи новини


  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. VIVAT ACADEMIA

VIVAT ACADEMIA

Грипната обстановка и животът в условия на пандемия вече повече от месец налагат нов модел за справяне с ежедневието. Ограниченията с цел овладяване на болестотворния вирус COVID-19 засегнаха почти всички наши активности – от препитанието до разходката в парка.

Форсмажорът ни отне много, но и стана повод да преосмислим забравени ценности и да погледнем на благата в живота си не като на дадености, а като на дарове, достойни за вниманието и грижите ни. Спомнихме си, че трудностите ни обединяват и каляват, че лекарската и учителската професии са не просто работа, а призвание. Отново започнахме да ценим здравето си и това – на околните. Залипсва ни природата, затъгувахме за  малките неща като простичкия жест на здрависването. Събрахме се с близките си и даже „ходим“ редовно с тях на театър, кино и галавечери от вкъщи. Времето се превърна в мерило за стоицизъм, търпение, жертвоготовност, но и стана пръв помощник в борбата с най-големия ни враг – нашето собствено „Аз“.

В новата ни интерактивна рубрика VIVAT ACADEMIA, родена в тези трудни за всички ни дни, бихме искали да поканим всички вас – студентите и преподавателите, служителите и приятелите на ПУ „Паисий Хилендарски“, да споделите своите градивни истории – добри практики, полезни новини, повдигащи духа факти, послания, мисли, творчество...
Нека не позволяваме на дистанцията да ни отдалечи!

Вярваме, че чрез вас VIVAT ACADEMIA ще продължи да живее, да ни радва и вдъхновява.

Представяме ви първото видео в нашата рубрика: 496 секунди с доц. д-р Красимира Кръстанова, декан на Философско-историческия факултет.

Видеата и статиите, които ще публикуваме, могат да бъдат разглеждани в сайта на ПУ в рубриката VIVAT ACADEMIA.

Очакваме вашите материали на ел. адрес: reklama.pu@uni-plovdiv.bg.

Благодарим, че споделихте!

 

Отдел „Реклама и връзки с обществеността“ на ПУ „Паисий Хилендарски“

Одобрил: Веселина Балтова; Последна промяна на 2020-04-24 16:53:30
ПУ лого

ПУ "Паисий Хилендарски"

Ректорат, ул. "Цар Асен" 24

Централа: 032/261 261

Технически проблеми (български оператори): 0 700 20 008

Технически проблеми (чуждестранни оператори): +359 882 282 252

БУЛСТАТ: 000455457

PIC: 999848259

2020 - 2024 © Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Университетски информационен център, webmaster@uni-plovdiv.bg
скрол